Vitan tarinat ja arvot

Vita Laboratoriot on suomalainen perheyritys, joka tuottaa korkealaatuisia laboratoriopalveluita suomalaisella asiantuntemuksella ja neljännesvuosisadan kokemuksella.

Vitan perustajan, ylilääkäri Jukka Hurmeen, tavoitteena oli korkealaatuisten kliinisten laboratoriotutkimusten tuottaminen eurooppalaisella tehokkuudella ja hintatasolla. Vuonna 1994 perustetun Vitan käynnistämä laboratorioalan kilpailu on merkittävästi laskenut keskuslaboratoriopalveluiden hintoja terveyspalvelualan yrityksille ja julkiselle terveydenhuollolle.

Vuonna 2012 Vita laajensi toimintaansa ympäristölaboratorioksi. Ympäristölaboratorioyksikkö siirtyi 1.1.2023 lähtien osaksi Eurofins Scientific-konsernia.

Vuoteen 2018 asti Vita-konserniin kuului VITA Lääkäriasema Oy Helsingin Mikonkadulla. Lääkäriaseman toiminta oli työterveyspainotteista ja se toimi valtion merkittävien organisaatioiden työterveyshuoltona. Lääkäriasema oli myös merkittävä mammografia- ja PAPA-seulontojen suorittaja pääkaupunkiseudun kunnille. Vita Lääkäriaseman omistus siirtyi Mehiläiselle 30.5.2018. Yrityskauppa liittyi haluun keskittyä keskuslaboratoriotoimintaan.

Vita Laboratoriot sijaitsee Helsingin Hernesaaressa. Suoritamme yli 95% tutkimuksistamme Suomessa. Modernissa keskuslaboratoriossamme työskentelee 130 laboratorioalan ammattilaista ja tukihenkilöä. Panostamme lisäksi asiakkaidemme työtä tukeviin asiantuntijapalveluihin.

Vita Laboratoriot maksaa yritysverot täysimittaisesti Suomeen. Perheyrityksenä tähtäämme pitkäjänteiseen vastuulliseen yritystoimintaan. Panostamme työntekijöidemme työhyvinvointiin ja noudatamme työehtosopimuksia.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Vitalle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.

Euroopan laajuinen yhteistyöverkosto

Vita toimii läheisessä yhteistyössä saksalaisen LADR GmbH, Labor Dr. Kramer & Kollegen kanssa. LADR perustettiin vuonna 1945, toisen maailmansodan jälkeen, aluksi kulkutautilaboratorioksi. LADR on kolmannen polven perheyritys, joka on nykyään Saksan toiseksi suurin keskuslaboratorio.

LADR:ssä tehdään noin 150 miljoonaa laboratoriotutkimusta vuosittain eli enemmän kuin koko Suomessa yhteensä. LADR-yhteistyön ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme myös laboratoriotutkimuksia, joita ei niiden vaativuuden tai harvinaisuuden vuoksi tuoteta suomalaisissa keskuslaboratorioissa.

Vitalla on jokaisena arkipäivänä yli yön näytekuljetus LADR:lle ja tietoliikenneyhteydet, jotka mahdollistavat tehokkaan palvelutuotannon tutkimuksen suorituspaikasta riippumatta.

Vita Laboratorion arvot

Asiakaslähtöisyys: Tunnistamme asiakkaidemme tarpeet ja vastaamme laatuodotuksiin

Joukkuepeli: Tavoittelemme menestymistä ja hyvinvointia joukkueena

Eettisyys: Meillä on korkeatasoinen lääketieteellinen ote, valitsemme laadukkaat yhteistyökumppanit ja kilpailemme rehdisti.

Kehitysmyönteisyys: Kehitämme aktiivisesti itseämme ja toimintaamme korkealaatuisesti ja taloudellisesti kannattavasti

Laboratoriokäsikirja

Lue lisää

Lähetteet

Lue lisää

Ohjeet

Lue lisää

Tarviketilaukset

Lue lisää

Vitan tarinat ja arvot

Lue lisää

Suomalainen laatu

Lue lisää

Kliininen laboratorio

Lue lisää

Hygienialaboratorio

Lue lisää