Vita Laboratoriot Oy:n ympäristölaboratoriotyksikkö osaksi Eurofins Scientific -konsernia

Vita Laboratoriot Oy ja Eurofins Scientific Finland Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla
Vita Laboratoriot Oy myy elintarvikkeiden, tuotantoeläinten, veden, asbestin, rakennusmateriaalien
ja sisäilman analytiikkaa koskevan laboratorioliiketoimintansa Eurofins Scientific Finland Oy:lle.

Vita Laboratoriot Oy:n ympäristölaboratorioyksikkö toimii Helsingin Hernesaaressa. Sen palveluksessa työskentelee seitsemän henkilöä, jotka siirtyvät Eurofins Scientific Finland Oy:n palvelukseen 1.1.2023 lukien. Vitan ympäristölaboratorioyksikkö on Suomen kansallisen akkreditointielimen FINAS:n akkreditoima (akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025, akkreditointitunnus T171) ja Ruokaviraston hyväksymä testauslaboratorio, joka tarjoaa laboratorioanalyysipalveluita niin yritys- ja yksityisasiakkaille kuin julkisen sektorin toimijoille.

”Vita Laboratoriot on viime vuosina kasvanut yhdeksi Suomen johtavista lääketieteellisistä laboratorioista. Vita työllistää yli 130 laboratorio- ja muun alan ammattilaista. Tuemme työllämme julkista ja yksityistä terveydenhuoltoa. Terveydenhuollossa olemme vahvimmillamme, ja siihen nyt keskitymme. Jatkamme myös toimintaamme terveydenhuoltoon läheisesti liittyvässä hygienia-analytiikassa. Uskon, että ympäristölaboratorioyksikkömme saa hyvän kodin osana Eurofins Scientific -konsernia”, toteaa Vita Laboratoriot Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hurme.

Eurofins Scientific -konsernilla on Suomessa entuudestaan yhteensä 18 laboratorioyksikköä, jotka tarjoavat asiakkailleen muun muassa elintarvikkeisiin, viljoihin, rehuihin ja lannoitteisiin liittyviä laboratoriotutkimuksia, sekä lisäksi ympäristö- ja energiasektoreille kohdennettuja analyysipalveluita. Paikallisesti Suomessa tuotettujen palveluiden tarjontaa täydentää markkinoiden laajin valikoima erikoisanalytiikkaa, perustuen Eurofinsin laajaan kansainväliseen laboratorioverkostoon.

”Vita Laboratoriot Oy:n ympäristölaboratorioyksikön ja sen ammattitaitoisen henkilöstön siirtyminen Eurofinsille vahvistaa entisestään asemaamme Suomen johtavana yksityisenä, riippumattomana ja akkreditoituna laboratorioalan toimijana. Liiketoimintakaupan myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin monipuolisemmin ja myös maantieteellisesti kattavammin”, toteaa Eurofins Scientific Finland Oy:n toimitusjohtaja Lasse Mäkelä.

Lisätiedot:

Jukka Hurme, toimitusjohtaja, Vita Laboratoriot Oy, p. 0400 500 362, Jukka.Hurme@Vita.fi
Lasse Mäkelä, toimitusjohtaja, Eurofins Scientific Finland Oy, p. 040 591 5550, Lasse.Makela@Eurofins.fi

Vita Laboratoriot Oy tuottaa korkealaatuisia lääketieteellisiä laboratoriopalveluja ja hygienia-analytiikkaa palvellen koko Suomea. Vitan keskuslaboratorio sijaitsee Helsingin Hernesaaressa. Vita on vuonna 1994 perustettu perheyritys. Vita Laboratoriot Oy on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T171, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO 15189 ja SFS-EN ISO/IEC 17025. Vita tekee tiivistä yhteistyötä Euroopan suurimpiin keskuslaboratorioyhtiöihin lukeutuvan saksalaisen LADR-konsernin kanssa. Vitalla on Avainlippumerkki. www.vita.fi.

Eurofins Scientific on kansainvälinen biotieteiden alalla toimiva yhtiö, joka tarjoaa poikkeuksellisen laajan valikoiman analyysi- ja testauspalveluita useilla eri aloilla toimiville asiakkailleen tehdäkseen elämästä ja ympäristöstä turvallisemman, terveellisemmän ja kestävämmän. Eurofinsin Scientificiin kuuluu 940 laboratoriota 59 maassa ympäri maailmaa, ja sen palveluksessa työskentelee yli 61 000 laboratorioalan ammattilaista. Eurofinsin analyysivalikoimamme kattaa yli 200 000 luotettavaa analyysimenetelmää aitouden, alkuperän, turvallisuuden, toistettavuuden, koostumuksen ja puhtauden testaamiseen. Vuonna 2021 Eurofins-konsernin liikevaihto oli noin 6.7 miljardia euroa. Eurofins Scientific Finland Oy on Eurofins Scientific -konsernin suomalainen tytäryhtiö, joka keskittyy liiketoiminnassaan elintarvike- ja rehuanalytiikan analyysi- ja asiantuntijapalveluihin. www.eurofins.fi.                        

Laboratoriokäsikirja

Lue lisää

Lähetteet

Lue lisää

Ohjeet

Lue lisää

Tarviketilaukset

Lue lisää

Vitan tarinat ja arvot

Lue lisää

Suomalainen laatu

Lue lisää

Kliininen laboratorio

Lue lisää

Hygienialaboratorio

Lue lisää