Vita Laboratoriot ottaa käyttöön kotimaisen My+® -laboratoriotietojärjestelmän

Vita Laboratoriot ottaa käyttöön My+® -laboratoriotietojärjestelmän. Tavoitteena on vastata terveydenhuollon tulevaisuuden haasteeseen ja taata henkilöstölle tehokkaat työkalut. Valinta tukee suomalaista terveydenhuollon ohjelmistokehitystä.

Vita Laboratoriot on vuonna 1994 perustettu suomalainen perheyritys, joka tuottaa korkealaatuisia laboratoriopalveluita julkiselle ja yksityiselle sektorille. Vita on muun muassa Suomen suurimpia covid-19-PCR-tutkimuksia tuottavia laboratorioita. Yrityksen keskuslaboratoriossa Helsingin Hernesaaressa työskentelee 130 laboratorioalan ammattilaista ja tukihenkilöä.     

Vita Laboratoriot ja My+ -järjestelmän tuottanut Mylab ovat jo aikaisemmin tehneet yhteistyötä Vitan asiakkaiden välisissä tietoliikenneyhteyksissä My+ hub -palvelun kautta. Keväällä 2021 Vitassa päätettiin siirtyä My+ -järjestelmään, joka on Suomen käytetyin terveydenhuollon laboratoriotietojärjestelmä.  

Tietojärjestelmä terveydenhuollon muuttuviin tarpeisiin

“Laboratoriodiagnostiikan kotimaisuus on meille tärkeää. Kotimainen tietojärjestelmä takaa sen, että järjestelmätuki on lähellä ja ohjelmisto kehittyy suomalaisen terveydenhuollon tarpeiden mukana. Meille on tärkeää pysyä kehityksen kärjessä ja tarjota henkilökunnallemme tehokkaita työtä tukevia työkaluja. Asiakkaillemme tehokkuus näkyy, kun lääkärit ja potilaat saavat laboratoriotulokset nopeasti”, kertoo Vita Laboratorioiden liiketoimintajohtaja Heikki Hurme.

Koko laboratorion toimintaan vaikuttavan tietojärjestelmän käyttöönotto on vaativa projekti, joka toteutetaan kokonaan etätyönä. Järjestelmävaihdos on myös hyvä hetki arvioida yrityksen toimintatapoja. Vita tähtää Mylabin kanssa pitkään ja läheiseen yhteistyöhön.

“Mylabille on suuri kunnia laajentaa yhteistyötämme Vitan kanssa My+ käyttöönoton myötä. Vitalla on merkittävä rooli suomalaisessa laboratoriodiagnostiikassa, ja uskon, että tulevaisuus tuo paljon meille yhdessä”, Mylabin toimitusjohtaja Samuli Niiranen toteaa.

Moderni ja monipuolinen tietojärjestelmä nähdään Vitassa myös mahdollisuutena uusien työntekijöiden rekrytoinnissa.

“Työnhakijat kysyvät käytössä olevista tietojärjestelmistä. On hyödyllistä, jos tietojärjestelmällä on hyvä maine. Parhaimmillaan järjestelmä on uudelle työntekijälle entuudestaan tuttu”, Hurme sanoo.


Lisätietoja:


Vita Laboratoriot Oy
tuottaa Helsingissä korkealaatuisia lääketieteellisiä ja ympäristölaboratoriopalveluja palvellen koko Suomea. Vita on vuonna 1994 perustettu perheyritys. Vita tekee tiivistä yhteistyötä Euroopan suurimpiin keskuslaboratorioyhtiöihin lukeutuvan saksalaisen LADR‐konsernin kanssa.

Suomalainen Mylab Oy on Pohjoismaiden johtava terveydenhuollon laboratorioiden ja diagnostiikkayksiköiden ohjelmistopalvelujen tuottaja. Yritys työllistää yli 100 asiantuntijaa Suomessa. Lisäksi Mylab omistaa ruotsalais-tanskalaisen laboratoriotietojärjestelmätoimittaja Autonik AB:n.

Laboratoriokäsikirja

Lue lisää

Lähetteet

Lue lisää

Ohjeet

Lue lisää

Tarviketilaukset

Lue lisää

Vitan tarinat ja arvot

Lue lisää

Suomalainen laatu

Lue lisää

Kliininen laboratorio

Lue lisää

Hygienialaboratorio

Lue lisää

Elintarviketutkimukset

Lue lisää

Sisäilmatutkimukset

Lue lisää

Vesitutkimukset

Lue lisää

Asbestitutkimukset

Lue lisää