Vita Laboratorioiden COVID-19-PCR- tutkimus akkreditoitu ensimmäisenä Suomessa

Suomen kansallinen akkreditointipalvelu FINAS on myöntänyt Vitan COVID-19-PCR-tutkimukselle tuotantoprosessin laadusta kertovan akkreditoinnin.

Yksityiselle ja julkiselle terveydenhuollolle laboratorioanalytiikkaa tuottavan Vita Laboratoriot Oy:n COVID-19-PCR-tutkimukselle myönnettiin 16.12.2020 ISO 15189 -standardin mukainen akkreditointi. ISO 15189 -standardissa määritellään lääketieteellisten laboratorioiden laatu- ja pätevyysvaatimukset, joilla varmistetaan tutkimustuloksen oikeellisuus. Vita Laboratoriot on suomalaisista laboratorioista ensimmäinen, jonka COVID-19-PCR-tutkimukselle on myönnetty akkreditointi.

– PCR-menetelmä on korona-analytiikan ns. kultainen standardi, ja meillä koko prosessin laatu on nyt kattavasti arvioitu. Vaikka Covid-analytiikan kapasiteettia on kasvatettu kovassa aikataulupaineessa, laboratoriodiagnostiikan laadusta ei voi tinkiä. Haluan kiittää FINAS:ia perusteellisesta arviointityöstä ja Vitan asiantuntijoita laajamittaisen tuotannon ansiokkaasta pystyttämisestä tänä haastavana aikana, sanoo Vita Laboratoriot Oy:n toimitusjohtaja, ylilääkäri Jukka Hurme

– Aloitimme koronadiagnostiikan huhtikuussa heti epidemian alkuvaiheessa. Sen lisäksi, että olemme palvelleet yksityisen terveydenhuollon kumppaneitamme, olemme kyenneet joustavasti avustamaan sairaanhoitopiirejä tilanteissa, joissa julkisen terveydenhuollon laboratoriokapasiteetti ei ole riittänyt, Jukka Hurme kertoo.

Vitan koronalaboratoriossa Helsingin Hernesaaressa tuotetaan koronadiagnostiikkaa nyt kymmenellä tuotantolinjalla. Koronalaboratorio toimii 24 tuntia päivässä seitsemänä päivänä viikossa.

Lisätietoja:

– Vita Laboratoriot Oy, toimitusjohtaja, ylilääkäri Jukka Hurme, puh. 0400 500 362, sähköposti: jukka.hurme@vita.fi

Vita Laboratoriot Oy on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T171, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO 15189 ja SFS-EN ISO/IEC 17025.

Laboratoriokäsikirja

Lue lisää

Lähetteet

Lue lisää

Ohjeet

Lue lisää

Tarviketilaukset

Lue lisää

Vitan tarinat ja arvot

Lue lisää

Suomalainen laatu

Lue lisää

Kliininen laboratorio

Lue lisää

Elintarvike

Lue lisää

Hygienia

Lue lisää

Sisäilma

Lue lisää

Asbesti

Lue lisää