Eläimellistä menoa Vitan patologiassa

Vitan patologian laboratorio laajentaa palvelujansa eläintutkimuksilla.

Beagle Kiki ja kääpiösnautseri Chili kävivät tutustumassa Vitan patologian osastoon. Koirien ja kissojen Madoton?-loistestin vanavedessä Vita laajentaa eläinlääketieteellisiä palveluitaan. Vitan patologiassa tehdään Eläinpatologian Laboratorio Patovet Ay:n näytteiden valmistus. Patovet on Suomen johtava eläinpatologian asiantuntija, joka palvelee laajasti eläinlääkäreitä ja eläinlääkäriasemia ympäri Suomen.

Patologiassa tutkitaan yleensä, onko kudos- tai solunäytteissä tulehdukseen, kasvaimiin, rappeumaan tai syöpään viittaavia muutoksia.  Patovetin patologiaan erikoistuneet eläinlääkärit tutkivat näytteet mikroskoopilla. Suurin osa näytteistä on seuraeläimistä.

Eläinnäytteiden prosessointi ei juurikaan eroa ihmisnäytteiden prosessoinnista, mutta vaatii toki erikoisosaamista ja kokemusta. Vitan patologiassa on töissä upea tiimi ammattilaisia, mikä mahdollista tällaisen palvelujen laajentumisen, kertoo patologian osaston tiimivastaava Elina Kaitainen.

Vitan patologian osasto on puolen vuoden aikana kasvanut uusilla kokeneilla bioanalyytikoilla, osastonsihteereillä ja kliinisen alan patologeilla. Vitan asiakkaille se näkyy tasaisen nopeina vastausaikoina ja hyvänä asiakaspalveluna.

 

Laboratoriokäsikirja

Lue lisää

Lähetteet

Lue lisää

Ohjeet

Lue lisää

Tarviketilaukset

Lue lisää

Vitan tarinat ja arvot

Lue lisää

Suomalainen laatu

Lue lisää

Kliininen laboratorio

Lue lisää

Elintarvike

Lue lisää

Hygienia

Lue lisää

Sisäilma

Lue lisää

Asbesti

Lue lisää