Vitan vuosi 2019, kohti 2020-lukua

Vuosikymmenen vaihdos osuu käännekohtaan Vita Laboratorioiden kehityksessä. Vitan asiakaskunta laajenee merkittävästi vuoden 2020 alussa.

Kulunut vuosi 2019

Valmistelujen vuosi: Uusien asiakkaiden tuloon valmistauduttiin reippaasti etukäteen. Otimme käyttöön uusia laitteistoja ja tietojärjestelmiä, suunnittelimme uutta automaatiolaboratoriota ja laajensimme logistiikkapalvelujamme. Etupainotteiset panostukset kasvattivat kustannuksia, joten kulunut vuosi jää tappiolliseksi. Panostukset mahdollistavat kuitenkin kasvun 2020-luvulla.

Uusia vitalaisia: Rekrytoimme aktiivisesti koko vuoden. Syksyllä kaikilla osastoilla oli useita paikkoja auki. Hyvissä ajoin valmistautuminen oli välttämätöntä, jotta työntekijät ehdittiin perehdyttää ennen vuodenvaihdetta. Onneksi hakijoita riitti – se ei laboratorioalalla ole itsestäänselvyys. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme monipuolisia osaajia, jotka ovat myös loistavia työkavereita.

Panostuksia patologiaan: Patologian tutkimusmäärät kasvoivat merkittävästi. Rekrytoimme uusia osaajia näytevalmistukseen ja skriinaukseen, ja patologiemme määrä on kasvanut entisestään. Loppuvuodesta otimme digipatologian rajoitettuun tuotantokäyttöön. Patologian panostukset näkyvät asiakkaille lyhyempinä vastausaikoina ja laajempana osaajapoolina.

Kotimaisuus kiinnostaa: Laboratoriodiagnostiikan kotimaisuudella on selvästi merkitystä laboratoriopalveluiden käyttäjille, ja nykyisessä kahden yksityisen keskuslaboratorion markkinatilanteessa Vita on haluttu kumppani. Tämä on näkynyt kasvaneena kiinnostuksena Vitaa kohtaan ja uusina asiakkuuksina. Tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2020!

Näkymiä vuoteen 2020

Uusi automaatiolaboratorio: Laboratoriolaajennuksen rakennustyö alkoi joulukuussa, ja valmista tulee keväällä 2020. Uutta laboratorioaluetta tulee yli 500 m2. Uuteen tilaan rakennetaan kemian, immunokemian ja hematologian moderni automaatiolaboratorio, joka varmistaa kilpailukykyisen kustannustason ja entistä nopeammat vastausajat.

Tutkimusten kotiuttaminen: Teimme kuluneena vuotena noin 90 prosenttia tutkimuksistamme Hernesaaren keskuslaboratoriossa. Tavoitteemme on kotiuttaa lisää alihankkimiamme tutkimuksia. Tähtäämme korkealle, ja mitä suuremmat kokonaisvolyymit ovat, sitä kotimaisempi voimme olla.

Vieritestaus: Teimme vuonna 2019 merkittävästi työtä parhaiden POC-vieritestauslaitteiden löytämiseksi ja maailmanluokan POC-hallintaohjelmiston valitsemiseksi ja kehitimme Vitan POC-palvelukonseptin. POC-kokonaisuus varmistaa laadukkaan ja kustannustehokkaan vieritestauksen ja sen integroinnin laboratorio- ja potilastietojärjestelmiin. Ensimmäiset käyttöönottoprojektit toteutetaan vuonna 2020.

Kiitos

Asiakkaillemme luottamuksestanne ja hyvästä yhteistyöstä.

Yhteistyökumppaneillemme asiakaslähtöisyydestä isoa muutosta rakentaessa.

Henkilökunnallemme vauhdissa mukana pysymisestä, loppuvuoden hurjasta puristuksesta ja hienosta yhdessä tekemisestä.

Hyvää uutta vuotta 2020!

Heikki Hurme Liiketoimintajohtaja

Laboratoriokäsikirja

Lue lisää

Lähetteet

Lue lisää

Ohjeet

Lue lisää

Tarviketilaukset

Lue lisää

Vitan tarinat ja arvot

Lue lisää

Suomalainen laatu

Lue lisää

Kliininen laboratorio

Lue lisää

Hygienialaboratorio

Lue lisää