Sisäilmalaboratorio

Vita Laboratorioilla on kattava valikoima tutkimuksia sisäilmaongelmien ratkaisuun. Teemme kaikki tarvittavat viljelytutkimukset sekä Mycometer®-mittaukset materiaali-, ilma- ja pintanäytteille.

Pyydä tarjous palveluista

Sisäilmasta johtuvat ongelmat ovat yleisiä kodeissa ja kouluissa sekä muissa julkisissa tiloissa. Ongelmat voivat johtua mm. käytetyistä rakennusmateriaaleista, rakennusmenetelmistä, kulumisesta tai vesivahingosta. Asiantuntijan suorittama kokonaisvaltainen kohteen tarkastaminen on edellytys ongelmien aiheuttajan löytymiselle. Osana tarkastusta kohteesta voidaan ottaa näytteitä mikrobien ja kemiallisten päästöjen havaitsemiseksi. Tulosten avulla sisäilman laatuun vaikuttavat tekijät voidaan kartoittaa paremmin, tehdä johtopäätökset ja suunnitella korjaustoimenpiteet.

Vita Laboratorioissa tehdään kaikki sisäilman laadun kannalta tärkeät mikrobitutkimukset. Perinteisten viljelytutkimusten lisäksi tarjoamme Mycometer-tutkimukset. Menetelmä tunnistaa NAHA-entsyymin, jonka mittaamiseen käytetään Kööpenhaminan yliopistossa kehitettyä Mycometer® -menetelmää.  NAHA-entsyymiä tuottavat kaikki homeet ja sitä irtoaa myös kuolleesta kasvustosta, jonka Mycometer tunnistaa toisinkuin viljelymenetelmät. Analyysitulokset luokitellaan A-, B- tai C-luokkaan, joista C viittaa mikrobikasvuun tai -vaurioon.  Kauttamme saa myös valikoiman kemiallisia tutkimuksia esim. PAH-tutkimukset.

 

Pyydä tarjous

Asbestilaboratoriopalvelujen yhteyshenkilö Timo Varjoniemi Vita Oy

Timo Varjoniemi
Myyntipäällikkö
Puhelin 040 922 0862
timo.varjoniemi@vita.fi

Tiesitkö?

Kaikki Vita Laboratorioiden mikrobitutkimukset ovat akkreditoituja* tutkimuksia ja viljelytutkimukset ovat Eviran hyväksymiä viranomaistutkimuksia.

 

* FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T171, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025

Laboratoriokäsikirja

Lue lisää

Lähetteet

Lue lisää

Ohjeet

Lue lisää

Tarviketilaukset

Lue lisää

Vitan tarinat ja arvot

Lue lisää

Suomalainen laatu

Lue lisää

Kliininen laboratorio

Lue lisää

Elintarvikelaboratorio

Lue lisää

Hygienialaboratorio

Lue lisää

Sisäilmalaboratorio

Lue lisää

Vesilaboratorio

Lue lisää

Asbestilaboratorio

Lue lisää