Elintarvike

Vita Laboratoriot on akkreditoitu* Ruokaviraston hyväksymä elintarvikelaboratorio. Monipuoliset analyysipalvelumme auttavat asiakkaitamme varmistamaan elintarvikeketjun laadun ja turvallisuuden alkutuotannosta kuluttajalle.

Tarjoamme kattavan analyysivalikoiman elintarvikealan yritysten omavalvonnan tarpeisiin, nauta- sika- ja siipikarjatuotannon salmonellavalvontaan sekä kunnallisen ympäristöterveysvalvonnan yksiköille. Analyysitarjontamme kattaa patogeeni-, ruokamyrkytys- ja hygieniaindikaattorimikrobien määritykset elintarvike- ja pintanäytteistä. Tarjoamme elintarvikkeiden kemiallisen koostumuksen, ravintosisällön, haitta-aine- ja allergeenijäämien tutkimukset ja voimme tarkistaa tuotteenne pakkausmerkintöjen vaatimustenmukaisuuden. Tutkimme elintarvikkeiden valmistuksessa tai tarjoilussa käytetyn veden ja jään.

Palvelutuotantomme toimii ammattitaitoisesti, luotettavasti ja kustannustehokkaasti. Periaatteenamme on asiakkaiden tarpeiden ja laatuodotusten täyttäminen, jatkuva kehittyminen, toiminnan suunnitelmallisuus, nopeus ja laadun jatkuva parantaminen.

Vita tarjoaa näytteiden nouto- ja kuljetuspalvelut omien laboratoriolähettiemme toimesta. Näytteitä voi myös tuoda omatoimisesti laboratorioomme.  Valtakunnallisesti näytteet voi toimittaa meille postin, matkahuollon tai muun kuriiripalvelun välityksellä.

 

* FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T171, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025

Laboratoriokäsikirja

Lue lisää

Lähetteet

Lue lisää

Ohjeet

Lue lisää

Tarviketilaukset

Lue lisää

Vitan tarinat ja arvot

Lue lisää

Suomalainen laatu

Lue lisää

Kliininen laboratorio

Lue lisää

Elintarvike

Lue lisää

Hygienia

Lue lisää

Sisäilma

Lue lisää

Asbesti

Lue lisää