VITA Lääkäriasema ottaa potilastiedon arkiston käyttöön huhtikuussa

VITA Lääkäriasemalla otetaan käyttöön Kanta-palveluiden potilastiedon arkisto huhtikuussa 2016. Potilastiedon arkiston käyttöönoton jälkeen tuottamamme potilastiedot tallennetaan automaattisesti potilastiedon arkistoon ja asiantuntijoillamme on mahdollisuus katsoa muiden arkistoon liittyneiden terveydenhuollon yksiköiden tallentamia tietoja. Toisten yksiköiden tietojen tarkastelu on mahdollista vain, jos potilas on antanut tähän suostumuksensa.

Voit käyttää Omakanta-palvelua, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus ja olet täysi-ikäinen. Omakannan käyttö edellyttää lisäksi tunnistusta pankkitunnuksin, HST-kortilla tai mobiilivarmenteella.

Suosittelemme tutustumista Omakanta-palveluun jo nyt. Kirjaudu palveluun osoitteessa omakanta.fi. Näet palvelussa muun muassa sinulle kirjoitetut sähköiset reseptit ja mahdolliset potilastietosi yksiköistä, jotka ovat ottaneet potilastiedon arkiston käyttöön jo aiemmin. Lisäksi voit lukea ja kuitata saaneesi potilastiedon arkiston informoinnin sekä antaa suostumuksesi tietojen luovuttamiseksi terveydenhuollon yksiköiden välillä potilastiedon arkiston kautta.

Suosittelemme, että käyt etukäteen kuittaamassa informoinnin ja suostumuksen omakannassa. Tämä nopeuttaa käyntiäsi potilastiedon arkistoa käyttävällä terveydenhuollon yksikössä.